El fantasma de la biblioteca

Com tothom sap, les biblioteques són llocs una mica misteriosos on a vegades hi passen  coses estranyes. El que ara us explicaré és una d’aquestes històries què va passar en una  biblioteca d’un poble petit. No us la perdeu. Ja veureu com els llibres poden guardar  secrets que posen els pèls de punta. 

Fa molt de temps, en el prestatge més alt de la biblioteca hi havia un llibre vell, molt vell  i polsós. Les tapes eren de pell negra i es veia gastat pel pas dels anys. No era un llibre  com els altres. Es titulava “Mac Ghost, el fantasma escocès”, amb unes lletres daurades,  mig borroses i un xic esgarrifoses. Un dia la bibliotecària, que era una senyora gran, amb  el cabell castany tenyit i sempre amb cara d’enfadada, li va picar la curiositat aquell  llibre. No recordava haver-lo vist mai i mira que tota la vida havia treballat allà!  Semblava un llibre abandonat, talment com si fes segles que ningú l’hagués obert. Sense  pensar-s’ho dues vegades, es va enfilar amb una escaleta de fusta que feia servir per  arribar als llibres de dalt de tot i el va agafar. Va tenir una estranya sensació en el  moment de tocar-lo, una sensació de fred, com si a dins s’hi amagués alguna cosa més  que lletres i algun que altre dibuix en blanc i negre. Va començar a llegir-lo a poc a poc.  S’hi explicava la història d’en Mac Ghost, un fantasma que durant segles va viure en un  fúnebre castell d’Escòcia fins que el seu amo va morir. A partir d’aquell moment, el  castell va ser enderrocat i Mac Ghost es va veure condemnat a fugir d’aquell indret. 

La bibliotecària va quedar entusiasmada amb aquella història des del primer moment,  fins el punt que va decidir endur-se el llibre per acabar-lo de llegir tranquil·lament. Mentre acabava d’endreçar la biblioteca, doncs ja era hora de plegar, va deixar el llibre  obert damunt la taula. En aquells moments, Mac Ghost va aprofitar per sortir de casa seva, el llibre, i se’n va anar a fer un tomb ja que feia molts i molts anys que ningú li  havia donat l’oportunitat d’escapar-se d’allà dins. Abans de marxar, la bibliotecària va  posar el llibre en una bossa passada de moda que acostumava portar, va apagar els llums  i tot xino-xano se’n va anar cap a casa. Quan Mac Ghost va descobrir que el seu llibre  havia desaparegut se’n va endur un gran ensurt. Quin problema! Com s’ho faria per  tornar a la seva llar? 

L’endemà, quan la bibliotecària va tornar a la feina com cada dia, es va trobar amb un  munt de llibres fora dels prestatges i tirats per terra. En un primer moment va pensar  que algú havia entrat durant la nit per emportar-se’ls. Però quan va repassà, un per un, els llibres escampats arreu, va comprovar que no en faltava cap. Es tractava d’un  fenomen difícil d’explicar. Els va tornar a posar el seu lloc i el dia va transcórrer sense  més novetats, com gairebé sempre. L’endemà, el mateix problema: centenars de llibres  escampats per terra però sense que en faltés cap ni un. I això s’anava repetint dia rere  dia i no podia entendre el què carai passava. 

Uns dies després, la bibliotecària va tornar el llibre que s’havia emportat i el problema  es va acabar. Suposo que ja intuïu el què estava passant, oi? Doncs si, molt fàcil! En Mac  Ghost buscava a les nits un llibre que li agradés per a viure-hi, remenant llibres i més  llibres. Quina alegria va tenir el fantasma quan el va tornar a veure! Ara ja podria tornar 

a dormir en aquell raconet del prestatge més alt de tots que tant li agradava. 

Així doncs, si un dia entreu a la biblioteca d’aquell poblet, aneu amb molt de compte de  no agafar el llibre d’en Mac Ghost. Potser us l’emporteu a casa i s’hi us instal.la per  sempre més. I com ja sabeu, els fantasmes solen ser entremaliats i els hi agrada fer la  vida impossible a tothom, no?

Mac Ghost

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *